1. Elfhonderdelf :: Meer dan ideeën bedenken

    Vorig jaar sprak in een investeerder. Hij legde me uit dat ideeën op zich voor hem geen waarde hebben. Daarom hanteert hij de 1111-regel. 1 punt is voor het idee, 10 punten voor het uitgewerkte concept, 100 punten voor de business case en 1.000 punten voor een werkende demo. Pas bij ‘elfhonderdelf’ overweegt hij een investering….

    In mijn werkzaamheden probeer ik inmiddels ook zo te werken. Een idee -zoals bijvoorbeeld de Zonneradar- is niet zo moeilijk te verzinnen door mensen die op de hoogte zijn van ontwikkelingen en trends. En nieuwe mogelijkheden zien voor merken om op een andere manier te communiceren. Dit is alleen pas 1 van de 1111-punten….

    Maar laten zien hoe zo’n idee eruit ziet, hoe het gaat werken, wat het gaat kosten, hoe het moet worden gerealiseerd (binnen vaak grote bedrijven…) & met wie, wat het doet voor het merk & de marketingdoelstellingen en –ten slotte- hoe je dit gaat meten… dat is pas waar het echt om gaat.

    Ik heb veel aan de elfhonderelf-regel en adviseer iedereen die met ander soort ideeën bezig is zo te denken en te handelen. Want dit is namelijk (niet alleen) in economisch moeilijkere tijden de enige manier om vernieuwende concepten van de grond te tillen…

     


reacties