1. Amstel ‘brand utility’ facilteert amateurvoetballers

  De afgelopen negen maanden ben ik -samen met onder meer Martijn Sengers- druk bezig geweest met een nieuw initiatief voor Amstel: TEAMLINK. Van strategie & concept van deze ‘brand utility’ tot en met de regie van de realisatie en de introductiecampagne. Vanmiddag vond de perslancering plaats bij amateurvoetbalclub R.K.S.V. Roda23 in Amstelveen. Het onderstaande persbericht licht deze ambitieuze, nieuwe dienst van Amstel uitgebreid toe..

  P E R S B E R I C H T

  Amsterdam, 3 september 2009 – Oud-profvoetballer Pierre van Hooijdonk en zijn huidige voetbalteam – het vierde elftal van V.V. Steenbergen – hebben aan het begin van het nieuwe amateurvoetbalseizoen de aftrap gegeven voor TEAMLINK: een nieuwe online tool speciaal voor amateurteams. Amstel gaat het sponsorveld voetbal nog meer inzetten om onderdeel te worden van het dagelijks leven van consumenten. Met de ‘brand utility’ TEAMLINK faciliteert Amstel – in samenwerking met de KNVB – vanaf vandaag alle senioren amateurvoetballers in Nederland.

  “TEAMLINK is een nieuwe dienst die de Amstel-merkwaarden, verbondenheid en vriendschap tastbaar maakt voor consumenten”, licht Chris Lakens, marketingmanager Amstel toe. “Door het geregel voor amateurvoetballers makkelijker te maken, stimuleert Amstel de pret vóór en de gezelligheid ná de voetbalwedstrijden voor alle amateurteams.” In de speciaal ontwikkelde applicatie – die ook binnen sociale media gebruikt kan worden – staat automatisch het programma, de stand en de uitslagen van de KNVB, statistieken en wedstrijdverslagen. Ook is in TEAMLINK een automatische planner opgenomen waarin men eenvoudig kan aangeven of men wel of niet aanwezig zal zijn bij de volgende wedstrijd, wie er rijdt en wie de tenues wast. Daarnaast kunnen teams en supporters foto’s delen, berichten sturen en nog veel meer. Op onder andere www.teamlink.nl kunnen consumenten hun eigen TEAMLINK activeren.

  Brand Utility

  De nieuwe ‘brand utility’ van Amstel zal de komende tijd verder uitgebouwd worden met aanvullende, relevante diensten. TEAMLINK wordt zo snel mogelijk geschikt gemaakt voor gebruik op de meest gangbare mobiele telefoons. “Met de introductie van TEAMLINK zet Amstel online niet zozeer in als bereiksmedium, maar vooral als kanaal. We krijgen hiermee op een relevante en onderscheidende manier meer interactieve relaties met consumenten. Wij gaan voor hen al het geregel rondom het voetbal uit handen nemen, waardoor er meer tijd is voor lol met de mannen onder elkaar. Uiteindelijk past dat immers bij de kern van Amstel’, aldus Chris Lakens.

  Jeroen de Bakker van 2009 licht verder toe: “TEAMLINK is een nieuwe vorm van reclame. Reclame die niet voelt als reclame. Het is een dienst, geen boodschap. Met de ‘brand utility’ TEAMLINK ‘embedden’ we Amstel nog meer in het dagelijks leven van consumenten.”

  Amateurteams kunnen zich met ingang van vandaag registreren op TEAMLINK.nl. De introductie wordt ondersteund door middel van online advertising, print en een tv-commercial. In de commercial, vanaf 12 september op de buis, speelt Pierre van Hooijdonk met zijn team een hoofdrol.


reacties